07 pro Zimska juha od quinoe i pečenog luka
Ova juha izvrsna je za hladne zimske dane. Obavezno kada pečete nešto (slano) u pećnici, usput ubacite i paketić luka i češnjaka. Povrće će se ispeći u vlastitom soku i dati ovoj juhi snažan i bogat okus.
- 2 veće glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- grančica svježeg ružmarina
- 1/2 šalice quinoe
- rižino ili zobeno vrnje
- maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Luk i češnjak narežite na krupnije komade, stavite na papir za pečenje. Na vrh stavite grančicu svježeg ružmarina, posolite s 1/2 žličice soli i pokapajte maslinovim uljem.
Zamotajte paketić (možete staviti nekoliko listova papira za pečenje) i zavežite paketić kuhinjskim koncem. Pecite 40-50 minuta na 200 stupnjeva C, ili dok luk skroz ne omekša (trebate ga lako moći probosti vilicom).
U vodi skuhajte quinou s prstohvatom soli (u ne previše tekućine).
Pečeni luk i češnjak ubacite u blender i dodajte vrhnje. Mixajte dok ne dobijete glatku kremu (ovo možete izvesti i štapnim mikserom).
Ubacite kremu od luka u kuhanu quinou i po potrebi dodajte vodu dok ne dobijete željenu gustoću.
Po želji dosolite i popaprite.