20 stu Rustikalni spekulatius keksi s pirovim brašnom
- 1 šalica polubijelog brašna (T850)
- 1 šalica pirovog brašna
- 1 šalica krupno mljevenih prženih lješnjaka
- 1 žličica suhog đumbira
- 1 žličica spekulatius mješavine začina
- prstohvat vanilije
- 3 žličice praha aronije (opcionalno)
- 1/2 šalice suncokretovog ulja
- 1/2 šalice javorovog sirupa
Pećnicu zagrijte na 180° C.
Pomiješajte posebno suhe sastojke, posebno tekuće, i spojite sve skupa u žitku smjesu. Ova smjesa je malo mekša nego uobičajeno prhko tijesto. Neka vas to ne zabrinjava, keksi će ispasti baš kako se šika :)
Oblikujte veće kekse i poslažite ih na papir za pečenje.
Pecite 15 minuta i ostavite da se hlade na rešetci. Kako se hlade, dobivat će tvrđu i prhkiju strukturu.
Poslužite s pekmezom od malina i uživajte u mirisu ovih kekasa!