spekulatius keksi

Rustikalni spekulatius keksi s pirovim brašnom

  • 1 šalica polubijelog brašna (T850)
  • 1 šalica pirovog brašna
  • 1 šalica krupno mljevenih prženih lješnjaka
  • 1 žličica suhog đumbira
  • 1 žličica spekulatius mješavine začina
  • prstohvat vanilije
  • 3 žličice praha aronije (opcionalno)
  • 1/2 šalice suncokretovog ulja
  • 1/2 šalice javorovog sirupa

Pećnicu zagrijte na 180° C.

Pomiješajte posebno suhe sastojke, posebno tekuće, i spojite sve skupa u žitku smjesu. Ova smjesa je malo mekša nego uobičajeno prhko tijesto. Neka vas to ne zabrinjava, keksi će ispasti baš kako se šika :)

Oblikujte veće kekse i poslažite ih na papir za pečenje.

Pecite 15 minuta i ostavite da se hlade na rešetci. Kako se hlade, dobivat će tvrđu i prhkiju strukturu.

 

Poslužite s pekmezom od malina i uživajte u mirisu ovih kekasa!