06 stu Praline od muškatne bundeve
- muškatna bundeva
- 1 mandarina
- crna čokolada (70%)
- mljeveni prženi lješnjaci
Gornji dio bundeve (koji je bez koštica) narežite na šnite širine 1 cm. Skuhajte na pari (treba cca 7 minuta). Bundeva ne bi trebala biti prekuhana, jer će vam se inače raspadati.
Kalupom za kekse narežite željene oblike (npr srca), stavite na tanjur i prelijte sokom pola mandarine. Ostavite da se ohladi u frižideru.
Za to vrijeme otopite čokoladu na pari.
Izrezanu bundevu obložite čokoladom sa svih strana i položite na krupno mljevene lješnjake. Ostavite u frižideru 15-ak minuta dok se čokolada potpuno ne stegne.
(ostatke kuhane bundeve iskoristite za njoke, dodajte u gotovu juhu, kuhanu žitaricu, ili izmiksajte štapnim mikserom skupa s ostatkom naranče i malo slada u jednostavan puding)