Praline od muškatne bundeve

Praline od muškatne bundeve

  • muškatna bundeva
  • 1 mandarina
  • crna čokolada (70%)
  • mljeveni prženi lješnjaci

Gornji dio bundeve (koji je bez koštica) narežite na šnite širine 1 cm. Skuhajte na pari (treba cca 7 minuta). Bundeva ne bi trebala biti prekuhana, jer će vam se inače raspadati.

Kalupom za kekse narežite željene oblike (npr srca), stavite na tanjur i prelijte sokom pola mandarine. Ostavite da se ohladi u frižideru.

Za to vrijeme otopite čokoladu na pari.

Izrezanu bundevu obložite čokoladom sa svih strana i položite na krupno mljevene lješnjake. Ostavite u frižideru 15-ak minuta dok se čokolada potpuno ne stegne.

(ostatke kuhane bundeve iskoristite za njoke, dodajte u gotovu juhu, kuhanu žitaricu, ili izmiksajte štapnim mikserom skupa s ostatkom naranče i malo slada u jednostavan puding)

 

 

Tags: